Greenport Aalsmeer Event 2019: mislukken om te innoveren

De mooiste innovaties ontstaan vaak pas na of juist dankzij de nodige mislukkingen. Fouten maken we allemaal, toch stoppen we onze mislukkingen het liefst in de doofpot. Waarom eigenlijk?

Ruim baan voor vernieuwen en mislukken tijdens het Greenport Aalsmeer Event op donderdag 31 oktober. Om 16.00 uur start er een afwisselend en interactief programma met onder andere Paul Iske, hoogleraar innovatie en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. ‘Innovatie ontstaat door te leren van wat er niet werkt. Menig succesvolle ondernemer is eerst failliet gegaan. Hij was nooit zo succesvol geworden als hij niet eerst had gefaald’, aldus Iske. 

Paul Iske gaat in gesprek met bouvardiakweker Jaap Vreeken uit Rijsenhout en orchideeënkweker Maurice van der Hoorn uit Ter Aar. Jaap is de eerste tuinder in Nederland die met zijn bedrijf is overgeschakeld op gelijkspanning. Maurice van der Hoorn teelt al vanaf 2006 potorchideeën in de eerste Kas zonder Gas. In deze kas wordt 0% aardgas gebruikt. Jaap en Maurice weten als geen ander dat innoveren met vallen en opstaan gaat. Jaap: ‘Wij zijn op ons bedrijf echt aan het pionieren als het gaat om innovaties op het gebied van teelt en techniek. Soms nemen we iets te grote stappen, maar het levert altijd iets op.’ 

Tijdens het event kunt u gratis de bijzondere expositie ‘A Tribute to Flowers’ bekijken van de internationale topfotograaf Richard Fischer. Hij wil met zijn werk mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van de natuur: de bloem als ultieme vorm van schoonheid maar ook als kwetsbaar organisme.

Programma
16:00- 16:30 uur     Ontvangst 
16:30 - 16:35 uur    Welkom door Marcel Groen, programmamanager van Greenport Aalsmeer
16:35 - 16.40 uur    Jack van der Hoek, voorzitter Stuurgroep Greenport Aalsmeer 

16:40 - 17.00 uur    Paul Iske, hoogleraar innovatie en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen - 'Een pleidooi voor falen’

17:00 - 17:00 uur    Paul Iske in gesprek met bouvardiakweker Jaap Vreeken uit Rijsenhout en orchideeënkweker Maurice van der Hoorn uit Ter Aar over hun grootste falen en wat daar voor moois uit is voortgekomen.

17:10 - 17:15 uur    Marcel Groen, programmamanager van Greenport Aalsmeer, over de ontwikkelingen in Greenport Aalsmeer en introductie van de programmamanagers Duurzame Gebiedsontwikkeling, Energie en Innovatie.

17:15 – 18:30 uur    Borrel 

Datum:                donderdag 31 oktober
Locatie:               Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer
Tijdstip:              16.00-18.30 uur
Entree:                gratis voor ondernemers en overige relaties van Greenport Aalsmeer
Parkeren:            het museum heeft beperkt parkeerruimte, u kunt ook parkeren bij het iets verderop gelegen Surfeiland en in de Beethovenlaan.

Bij Greenport Aalsmeer staat de ondernemer centraal. Wat doet de greenport voor u op het gebied van ruimte, energie, arbeid, onderwijs en innovatie? U hoort het tijdens het Greenport Aalsmeer Event!