Webinar 'Naar een vitale teelt hyacint'

Greenport Duin- en Bollenstreek organiseert samen met KAVB en Wageningen University & Research op dinsdag 13 april het webinar 'Naar een vitale teelt hyacint'. Tijdens dit webinar gaat gespreksleider Andries Middag (programmamanager van Greenport Duin- en Bollenstreek) in gesprek met de deelnemers aan het POP3 project “Vitale Teelt Hyacint”.

Penvoerder (Markglory) Piet van der Poel, de telers Rob van Haaster en Peter van Saase en onderzoeker Wouter Groenink (Wageningen University & Research) praten je bij over dit onderzoek aan de hand van het volgende programma:
- Introductie vitale teelt
- De ambitie van het onderzoek
- Het belang van dit onderzoek
- De belangrijkste resultaten
- De toekomst van de hyacintensector.

Waarom het onderzoek vitale teelt hyacint?
In samenwerking met alle ketenpartijen uit de hyacintensector wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een nieuw teeltsysteem. De ambitie van het onderzoek is het ontwikkelen van een nieuw schoon teeltsysteem, het produceren van een duurzame ziektevrije en residuvrije hyacintenbol en het verminderen van  de afhankelijkheid van gewasbeschermingsmiddelen.

Datum: 13 april
Tijd: 20.00-21.00 uur
Locatie: online
Aanmelden: stuur een mail naar naar vanderhulst@kavb.nl o.v.v. naam, organisatie en e-mailadres

 

Het project Vitale Teelt Hyacint is een POP3-project dat voor 70% wordt gefinancierd via Provincie Zuid-Holland met geld van de Europese Unie. Daarnaast vindt cofinanciering plaats door de Stichting Hagelunie en de betrokken partners. Die partners zijn Markglory, Fa. P.C. van Saase & Zn., Fa. K. van Haaster & Zn., Van Haaster Vijfhuizen B.V., Apeldoorn Bloembollen VOF., Th. A. Pennings en Zn VOF., Bulb Quality Support B.V., Iribov B.V., Alb. Groot B.V., KAVB, Wageningen University & Research en Greenport Duin- en Bollenstreek.