Cursussen Verlenging en Bewijs licentie A gewasbescherming door Groen onderwijscentrum

Vanaf begin februari 2016 start de cursus Verlenging Bewijs van Vakbekwaamheid voor de licentie ‘Uitvoeren Gewasbescherming’ of ‘Bedrijfsvoeren Gewasbescherming’. In vier bijeenkomsten komen de verplichte thema’s ‘veiligheid en techniek’ en ‘teelt’ aan bod. Daarnaast wordt een cursus georganiseerd voor het behalen van licentie A (uitvoeren Gewasbescherming). Wettelijke regelgeving bepaalt dat iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen werkt, een geldig Bewijs van Vakbekwaamheid moet hebben. De cursussen van Groen onderwijscentrum zijn gemeld bij bureau Erkenningen. 

Het organiseren van bijeenkomsten, korte cursussen en opleidingen voor de tuinbouw is één van de activiteiten van het Groen onderwijscentrum. Daarnaast verbindt het centrum beroepsopleidingen van het mbo en hbo met bedrijven in de Greenport en ontwikkelt tal van activiteiten om jongeren te enthousiasmeren voor een groene opleiding te kiezen. Groen onderwijscentrum in Aalsmeer is een samenwerking van het Wellantcollege, hogeschool Inholland, Greenport Aalsmeer en de Amsterdam Economic Board. 

Incompany training

Hebben meerdere mensen binnen uw organisatie dezelfde opleiding nodig? Dan kunnen ze zich in de meeste gevallen de reis naar Aalsmeer besparen. Dankzij de mogelijkheid van incompany training.
Groen onderwijscentrum komt graag naar u toe. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wilt u meer informatie? Neem dan contact via groenonderwijscentrum@wellant.nl of bel J. (Joop) de Hoog op 06-242454

Hieronder vindt u meer over:

  1. Kennis-, en verlengingssbijeenkomsten gewasbescherming
  2. Cursus Uitvoeren Gewasbescherming : licentie A
  3. Inschrijfformulier

 

1 - Kennis-, en verlengingssbijeenkomsten gewasbescherming

Om uw Bewijs van Vakbekwaamheid / licentie ‘Uitvoeren Gewasbescherming’ of ‘Bedrijfsvoeren Gewasbescherming’ geldig te laten blijven moet u voor de op de pas vermelde einddatum 4 bijeenkomsten gevolgd hebben die uw kennisniveau over het vakgebied gewasbescherming up-to-date houden. Van de 4 te bezoeken bijeenkomsten moet er 1 het thema ‘veiligheid en techniek’ hebben en 3 het thema ‘teelt. Op Groen onderwijscentrum Aalsmeer worden een viertal verlengingsbijeenkomsten georganiseerd die zijn gemeld bij bureau Erkenningen. 

Inhoud

Op Groen onderwijscentrum in Aalsmeer worden op diverse woensdagen in totaal 4 verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Drie themabijeenkomsten ‘teelt’ en één bijeenkomst ‘veiligheid en techniek’. De cursus start alleen bij voldoende deelnemers. 

De thema’s en data zijn als volgt: 

3 februari, 13 april en 18 mei 2016:  

14.00 uur - 17.00 uur:  Geïntegreerde gewasbescherming, cursus incl. bedrijfsbezoek  (Teelt)

18.30 uur - 21.30 uur:  Biologische gewasbescherming (Teelt)

10 februari, 20 april en 25 mei2016  

14.00 uur - 17.00 uur:  Emissiereductie van gewasbeschermingsmiddelen, cursus incl. bedrijfsbezoek        (Veiligheid en techniek) 

18.30 uur - 21.30 uur: Bodemweerbaarheid (Teelt) 

 

Locatie: de cursus vindt plaats bij Groen onderwijscentrum, Linnaeuslaan 2,  Aalsmeer.  

Kosten: de kosten zijn € 130,- per dag (2 bijeenkomsten) of  € 65,-  per themabijeenkomst (1 bijeenkomst), inclusief koffie / thee.  NB: de prijs is incl. 15 euro sponsoring door de partners van Groen onderwijscentrum! 

Aanmelden of meer weten: Wilt u meer informatie? Neem dan contact via groenonderwijscentrum@wellant.nl of bel J. (Joop) de Hoog op 06-24245481

Inschrijven: Het onderstaande inschrijfformulier kunt u sturen naar e-mail: groenonderwijscentrum@wellant.nl of via de post: Groen onderwijscentrum, Linnaeuslaan 2, 1431 JV, Aalsmeer.

 

2 - Cursus Uitvoeren Gewasbescherming : licentie A

Sinds 1 juli 1996 heeft iedereen een licentie (Bewijs van Vakbekwaamheid) nodig voor het verkopen, in opslag hebben of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen. De regelgeving komt voort uit het overheidsbeleid om het gebruik en de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen te verminderen. Sinds september 2007 is wettelijk verankerd dat geïntegreerde gewasbescherming uitgangspunt van werken is. Er is afgesproken dat iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen werkt, een Bewijs van Vakbekwaamheid moet hebben. Een Bewijs van Vakbekwaamheid is het bewijs dat iemand over kennis en vaardigheden beschikt.

Inhoud

Gewasbescherming op een tuinbouwbedrijf vraagt soms om inzet van chemische middelen. Daarvoor hebt u een licentie A nodig: uitvoeren gewasbescherming. Wanneer u de cursus Uitvoeren Gewasbescherming onder leiding van het Groen onderwijscentrum volgt, kunt u examen afleggen en krijgt u het benodigde Bewijs van Vakbekwaamheid ‘uitvoeren gewasbescherming’. Dan voldoet u aan de wettelijke eisen. Het Bewijs van Vakbekwaamheid ‘uitvoeren gewasbescherming’ wordt u toegestuurd door Bureau Erkenningen en is vijf jaar geldig.

Bewijs van Vakbekwaamheid ‘Uitvoeren Gewasbescherming’

Bewijs van Vakbekwaamheid ‘uitvoeren gewasbescherming’ garandeert dat u alle risico’s en emissies kunt terugdringen bij het gebruik van middelen voor gewasbescherming. U leert in deze cursus verantwoord omgaan met de aanpak van veelvoorkomende ziekten, plagen en onkruid in de glastuinbouw.

Het programma

Deze cursus behandelt in zeven donderdagmiddagen de volgende onderwerpen:

  • Gewasbescherming nu en in de toekomst
  • Ziekten, plagen en onkruiden
  • Gewasbeschermingsmiddelen
  • Veilig en verstandig omgaan met bestrijdingsmiddelen
  • Bestrijdingsmethoden en apparatuur

 Locatie

De cursus vindt plaats bij Groen onderwijscentrum, Linnaeuslaan 2,  Aalsmeer. 

Start

Bij voldoende deelname start de cursus op  donderdag 4 februari 2016 met lestijden van 13.30 tot 17.00 uur.

Cursusdagen
4, 11, 18, 25 februari, 10, 17 en 24 maart 2016. Examen op 31 maart 2016

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 450,-  per persoon, inclusief kosten pasje Bewijs van Vakbekwaamheid ‘Uitvoeren gewasbescherming’.

Aanmelden of meer weten

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via Groenonderwijscentrum@wellant.nl of bel J. (Joop) de Hoog op 06-24245481

 

3  - Inschrijven

Print hier het  inschrijfformulier uit en stuur het ingevulde formulier per e-mail: groenonderwijscentrum@wellant.nl of via de post: Groen onderwijscentrum, Linnaeuslaan 2, 1431 JV, Aalsmeer