Gezocht: Groene Helden (m/v)

De Nederlandse groene sector behoort internationaal tot de top. Mondiaal is Nederland nummer 2 in de export van land- en tuinbouwproducten en voedingsmiddelen en behoren we tot de wereldtop op het gebied van groen en wetenschappelijk onderzoek. Onze export van kennis en technologie in deze sector neemt toe. De groene sector is drager van de vitaliteit van onze leefomgeving.

Wil Nederland internationaal voorloper blijven in het oplossen van grote mondiale en regionale vraagstukken op het gebied van voeding, duurzaamheid en leefbaarheid, dan is het noodzakelijk te zorgen voor voldoende goed opgeleide mensen met groen DNA, onze toekomstige Groene Helden. Zij zijn essentieel voor de kracht, innovatie en succes van de sector.

Hoe leuk, uitdagend en bijzonder groen is, kunnen kinderen zelf ontdekken tijdens de Groene Helden Challenge. Van 6 oktober tot en met eind november trekt de Groene Helden Tour door het land. Kinderen kunnen tijdens de tour diverse Challenges aangaan. Van het oogsten van bloembollen tot het spotten van insecten en het herkennen van ingrediënten. De scores worden bijgehouden in een persoonlijke Groene Helden-paspoort. De jonge helden maken kans op de hoofdprijs: een verblijf in een boomhut in Safari Resort Beekse Bergen. Eind november wordt de winnaar van deze prijs bekendgemaakt. 

De Groene Helden Tour is een initiatief van GroenPact. Kijk voor meer informatie op groene-helden.nl