GGD Amsterdam biedt groepsvaccinaties aan voor arbeidsmigranten

GGD Amsterdam biedt werkgevers en/of uitzendbureaus de gelegenheid om arbeidsmigranten in groepen van twintig te laten vaccineren. Tussen 2 en 15 augustus kunnen er groepsafspraken gemaakt worden op twee locaties in Amsterdam: NDSM (Noord) en Calandhal (Nieuw West).

Werkgevers en/of uitzendbureaus kunnen arbeidsmigranten uitnodigen voor een vaccinatie en hen geco├Ârdineerd in groepen naar de vaccinatielocaties brengen in vooraf bepaalde tijdsloten (elke dag tussen 8.00 en 20.00 uur). Dit is mogelijk voor arbeidsmigranten met en zonder een Burger Service Nummer (BSN). Ge├»nteresseerde werkgevers en/of uitzendbureaus kunnen hiervoor een afspraak maken met GGD Amsterdam via groepsvaccineren@ggd.amsterdam.nl.

Het is op beide locaties mogelijk om ieder half uur groepen van twintig personen te ontvangen. De mensen registreren zich ter plekke via een webformulier dat in meerdere talen beschikbaar is. Indien gewenst, kan er in overleg met de werkgever en/of uitzendbureau ook een tolk op de locatie aanwezig zijn.

Individueel
Arbeidsmigranten kunnen ook zelf een afspraak maken voor een vaccinatie via het telefoonnummer 020-555 52 02. Dit kan ook via een tolk. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een dag en tijdstip bij een GGD locatie in Amsterdam of Amstelveen. Dit is mogelijk met of zonder BSN. Voor een vaccinatie bij GGD locatie Schiphol moet gebeld worden met het landelijke afsprakennummer 0800-7070.

Zonder afspraak
Het is voor arbeidsmigranten ook mogelijk om zich zonder afspraak te laten vaccineren. Dit kan bij de vaccinatielocaties AFAS Live (Zuidoost), Calandhal (Nieuw West) NDSM (Noord) of RAI (Zuid) in Amsterdam. Arbeidsmigranten kunnen zonder afspraak naar deze locaties komen als zij nog niet eerder zijn gevaccineerd tegen corona. Dit is mogelijk met of zonder BSN. Op de website van de GGD Amsterdam is te zien tot wanneer deze deze locaties te bezoeken zijn.

Mobiel prikteam
GGD Amsterdam biedt werkgevers en uitzendbureaus ook de mogelijkheid om een mobiel prikteam in te zetten. Wanneer het niet mogelijk is om bijvoorbeeld vervoer naar de GGD-vaccinatielocaties te regelen en de doelgroep een significante omvang heeft (vanaf 70 personen) kan er een mobiel prikteam en/of unit aangevraagd worden bij de GGD. Vanwege beperkte beschikbaarheid is dit pas mogelijk na de zomer. Neem hiervoor contact op met groepsvaccineren@ggd.amsterdam.nl

Testen op corona bij (milde) klachten:
Het blijft belangrijk om bij klachten te testen op corona, om zo verspreiding van het virus tegen te gaan. Er staan testbussen op wisselende plekken in Aalsmeer en Amstelveen waar mensen met lichte klachten zich zonder afspraak en gratis kunnen laten testen op corona. Kijk voor de locaties op de website van GGD Amsterdam.