Mariska Foppen: ‘Bloemen en planten zorgen voor happiness, ook tijdens Aalsmeer Flower Festival’

Iedere maand vertelt een ondernemer uit de Greenport Aalsmeer over een actueel onderwerp of project in de sierteeltsector. Wat betekent dit voor zijn of haar bedrijf? Dit keer spreken we Mariska Foppen, directeur bij Waterdrinker en voorzitter van het Aalsmeer Flower Festival.

Tijdens het Aalsmeer Flower Festival op 18 en 19 juni in Aalsmeer en Kudelstaart staan bloemen en planten centraal. Met een grote rozenshow in de Historische Tuin. Exposities, eetbare bloemen en live muziek in Fort Kudelstaart. Een bloemen- en plantenmarkt op het Molenplein. Open tuinen van Groei & Bloei. Op bezoek bij kwekerijen Belle Epoque en Morning Glory. Workshops bij het Boerma instituut.
En vervoer tussen het fort en de historische tuin per boot!

Dit jaar is er voor het eerst, op 17 juni, ook een netwerkbijeenkomst voor het bedrijfsleven uit de regio. “Bloemen en planten hebben een toeristische waarde voor Nederland. Dit biedt kansen voor onze sector. Maar hoe kun je die kansen verzilveren binnen je eigen bedrijf? Dat hoor je tijdens deze bijeenkomst”, aldus Mariska.

Hoe is Waterdrinker betrokken geraakt bij dit project? Wij, als bedrijfsleven, moeten meer doen om ons product bij consumenten over het voetlicht te brengen. Ik ben nu twee jaar voorzitter van het Flower Festival, omdat ik het belangrijk vind om te laten zien dat bloemen en planten je leven verrijken, ze zorgen voor happiness en hebben een luchtzuiverende werking. Dit moeten we veel meer uitdragen als sector.

Waarom is dit festivalbelangrijk voor de regio en het bedrijfsleven? Aalsmeer is als bekendste sierteeltregio van Nederland de ideale plek voor het bedrijfsleven om het publiek te laten zien hoe mooi bloemen en planten zijn. Het Aalsmeer Flower Festival biedt ons dit podium. Nederland is hét sierteeltland in de wereld. En dit moeten we als bedrijfsleven blijven promoten. Door onze mooie producten te laten zien aan het publiek. En aan andere sectoren.

Wat is er nieuw dit jaar? Dit jaar kunnen bezoekers ook zien dat bloemen en planten meer dan alleen mooi zijn. In de Historische Tuin is een aantal bijzondere innovaties te zien, zoals de iGreen Plantbag, een luchtzuiverende groene wand en een bureaulakwekerij, die juist die meerwaarde van groen laten zien.

Wat is je wens voor de toekomst? Ik hoop dat we twee edities per jaar gaan organiseren. Dus ook een Aalsmeer Flower Festival in het najaar, gekoppeld aan de FloraHolland Trade Fair. Als we deze najaarseditie kunnen koppelen aan het nieuwe experience center FloriWorld, is dat helemaal geweldig.

Kijk hier voor meer informatie en het programma van het Aalsmeer Flower Festival.