Gebiedsbijeenkomst Noorder Legmeerpolder

Op 28 maart jl. organiseerde Greenport Aalsmeer samen met de Rabobank en Glastuinbouw Nederland een gebiedsbijeenkomst voor ondernemers in het glastuinbouwgebied de Noorder Legmeerpolder in Amstelveen. Doel van de bijeenkomst was om in gesprek te gaan over samenwerking op gebiedsniveau op belangrijke thema’s zoals de energietransitie.

 

De belangstelling voor de bijeenkomst, die plaats vond bij het bedrijf van gerberatelers Bart en Gerrit-Jan Schouten van Schouten-Optifleurs, was groot. Er waren twintig ondernemers aanwezig: hiermee waren vrijwel alle bedrijven in het gebied vertegenwoordigd. De middag startte met aantal presentaties waaronder één van Kees de Jonge van de Rabobank MRA over financiering en modernisering en van Patrick Hogenboom van Vireo over samenwerking op gebiedsniveau. Daarnaast werd nader van gedachten gewisseld over de energietransitie en het belang van planologische duidelijkheid in een glastuinbouwgebied. De aanwezige ondernemers onderkenden de noodzaak tot samenwerking op deze thema’s en gaven aan graag verder met elkaar in gesprek te gaan. Hiertoe worden twee gespreksgroepen opgericht, te weten 'energie en verduurzaming' en 'planologie en handhaving’. De geslaagde middag werd afgesloten met een rondleiding door de kas van Schouten-Optifleurs en een afsluitende netwerkborrel. 

 

Ondernemers uit Noorder Legmeerpolder kunnen zich aanmelden voor de genoemde gespreksgroepen door een mail te sturen naar jscheper@greenportaalsmeer.nl

Vorige
Vorige

NL tuinbouw nodigt studenten uit om sector te hacken

Volgende
Volgende

Eerste resultaten onderzoeksboring