Gezocht: kandidaten voor Themaprijs ‘Circulair Ondernemen’

In 2024 wordt de Tuinbouw Ondernemersprijs weer uitgereikt aan een bedrijf met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg om het kennisniveau sectorbreed laten groeien. Dit jaar wordt voor de eerste keer ook de themaprijs ‘Circulair Ondernemen’ uitgereikt aan een ondernemer die vooroploopt op het gebied van circulariteit.

In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn. Dat is nog een aantal jaren te gaan, maar de tuinbouw kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Er is geen andere weg dan circulair werken. De tuinbouw maakt hierin al grote stappen en is volop bezig met onder andere het hergebruik van materialen, recyclen van verpakkingen, het recirculeren van water, de inzet van duurzame energie en natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen.

Bent of kent u een kweker of toeleverancier die een initiatief binnen zijn/haar productieproces heeft bedacht én in werking gezet om de inzet van grondstoffen te verminderen (reduce), materialen en middelen opnieuw te gebruiken (re-use) of misschien op een slimme manier van afval weer nieuwe grondstoffen te maken(recycle)? Geef u dan nu op voor de Themaprijs Circulariteit.

Aanmelden kan t/m woensdag 20 december 2023 via www.tuinbouwondernemersprijs.nl. De winnaar van zowel de Tuinbouw Ondernemersprijs als de Themaprijs worden op 6 maart 2024 bekend gemaakt.

Vorige
Vorige

Pantar zoekt tuinbouwondernemers

Volgende
Volgende

Overal zijn kleine stapjes te zetten, met grote impact