Geef uw energieprognose op aan Liander

Door de snelle economische groei en de effecten van de energietransitie raakt het elektriciteitsnet op steeds meer plekken in Nederland vol. Dat betekent dat netbeheerder Liander het net eerst moet uitbreiden voordat er nieuwe ondernemers op aangesloten kunnen worden of bestaande ondernemers kunnen groeien. Het uitbreiden van het net kost veel tijd. Het blijft daarom van groot belang om inzicht te krijgen in plannen en wensen van ondernemers in onze regio. Help mee en vul de enquête van Liander in!

Toekomstige vraag in beeld krijgen
U kunt helpen om de noodzakelijke netverzwaringen tijdig te plannen door mee te werken aan de zogenaamde ‘10 jaarsprognose’. Liander vraagt deze dit voorjaar uit bij alle grootzakelijke klanten. U bent een groot zakelijke klant wanneer uw aansluiting groter is dan 3x80 ampère.

In deze uitvraag vraagt Liander u een beeld te schetsen van de ontwikkeling van uw vermogensbehoefte, uitgedrukt in kW (niet te verwarren met uw jaarverbruik in kWh). Geen eenvoudige vraag, maar wel van groot belang dus voor het functioneren van ons elektriciteitsnet in de toekomst!

Houd tijdens het invullen onder andere rekening met plannen op het gebied van elektrisch vervoer, overgaan van aardgas naar elektriciteit of het opwekken van elektriciteit door bijvoorbeeld zonnepanelen. Uiteraard is het belangrijk dat u de prognose zo goed mogelijk invult. Het kan daarbij verstandig zijn om een installateur of energieadviseur te vragen hierbij te helpen. 

Geef uw prognose nu door
U kunt de 10-jaarsprognose snel en eenvoudig doorgeven via Mijn Liander.

  • Heeft u al een Mijn Liander-account? Log dan in en ga naar het tabblad ‘Aansluitingen’. Klik op ‘Vul hier uw prognoses in’ achter ’10-jaarsprognose’. U krijgt nu een overzicht van uw aansluitingen waar u de 10-jaarsprognose voor dient in te vullen.

  • Heeft u nog geen Mijn Liander-account? Maak deze dan eerst hier aan.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de website van Liander of lees het persbericht.

Vorige
Vorige

Eerste resultaten onderzoeksboring

Volgende
Volgende

Gemeenten partner arbeidsmigratie