Maak met jouw AgTech-oplossing kans op een innovatiebudget

Met de groeiende impact van klimaatverandering op de voedselvoorziening, is het belangrijk dat we de innovatie in de land- en tuinbouw versnellen. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zet zich in voor duurzame voedselsystemen, in Nederland, Europa en wereldwijd. Daarom lanceert het ministerie een Open Call om innovatieve Nederlandse ondernemers een springplank naar het buitenland te bieden. Daarbij zijn ze specifiek op zoek naar innovatieve agrarische technologieën (AgTech) die bijdragen aan duurzame, klimaatslimme en natuurinclusieve voedselsystemen.

Thema’s waar aan gedacht wordt, zijn: transparante en klimaatslimme voedselketens, vermindering van voedselverspilling, emissiereductie in de keten, dierenwelzijn, circulariteit en verwaarding van reststromen en regionale voedselketens. Voorbeelden van agrarische technologie zijn: Artificial Intelligence (AI), robotica, sensoren, drones en biotechnologie. Maar voel je ook vrij het ministerie te verrassen met duurzame AgTech oplossingen waar ze zelf nog niet aan gedacht hebben. 

Dit kun je winnen:

  • Kans op 25.000 euro innovatiebudget: dit bedrag kan worden ingezet voor verschillende doeleinden, zoals het ontwikkelen van een prototype of pilot, deelname aan en exposure op beurzen en evenementen in het doelland.

  • 3 tot 10 inzenders worden uitgenodigd voor een exclusief online Matchmaking event. Dit is jouw kans om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen en waardevolle contacten te leggen met geïnteresseerde bedrijven uit België, Duitsland, Frankrijk en/of Scandinavië.

  • Toegang tot het netwerk, advies en ondersteuning van het ministerie van LNV en het Attaché netwerk van LNV in België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië.

  • Kans op duurzame samenwerking en opschalingskansen.

Mee doen? Meer informatie vind je hier!

Vorige
Vorige

Innovatiefonds Noord-Holland financiert innovatieve mkb’s

Volgende
Volgende

Lees het laatste nieuws uit Greenport Aalsmeer